Kezdőlap » Hírek

Országosan is a legjobbak között szerepeltek a Gróf Károlyi iskola tanulói

2018-05-04 11:10:21
címke: siker | verseny

Az elmúlt hetekben egymást érték az országos, megyei és regionális sikerek a Gróf Károlyi középiskolában. A történelmi, a matematikaversenyektől kezdve a logisztikán és sporton át a katasztrófavédelmi versenyig mindenhol szépen helytálltak a diákok.

A tanulmányi megméretések széles skáláján öregbítették a diákok a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma hírnevét. Az országos versenyek közül kiemelkedik a Szakma Kiváló Tanulója (OSZTV) verseny, ahol döntős lett Szabó Dávid logisztika és szállítmányozási ügyintéző szakmában. Az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak országos versenye (ÁSZÉV) Kereskedelem ismeretek kategóriájában országos 5. helyen végzett Varga Diána, 8. helyen Rácz Tamás, 28. helyen Varga Magdolna Viktória. Az OKTV angol nyelv kategóriájában 11. helyezést ért el Surin Simon, a németből 20. helyezést Csaja Georgina Szandra.

Szintén országos sikereket könyvelhettek el az iskola diákjai az Egy nap alatt a logisztika körül versenyen: 9. helyezett lett a Gróf-Nők csapata (Berényi Andrea, Fürj Vivien Ágnes, Szűcs Angéla), 14. a Károlyháziak csapata (Halász Péter, Hegyes Krisztián, Szűcs Szonja Bíborka), 15. az Okos logosok csapata (Gáspár Ernő, Bíró Judit Mirjam, Bartók Bettina), valamint 22. a Logászok csapata (Pokorni Kinga, Szabó Vivien, Szlávik Ádám).

Az Országos német nyelvű matematikaversenyen 12. helyen végzett Gégény Barnabás. Az Örökségünk’48 országos megméretésen a szakgimnáziumi kategória országos 6. helyezettje lett a Kincses András Bence, Horváth Dávid János, Szabó Patrik csapat.

A Magyarok Európában versenyen országos 6. helyezést ért el a Festő Zoltán, Termő Tibor Dániel, Marton Krisztián alkotta csapat. A SZAKE – Magyarországi cigány-roma nemzetiségek országos megméretésen a szakközépiskolai kategória 3. helyén végzett a Kovács Nikolett, Horvát Veronika Sarolta, Précsényi Anita csapata.

A Magyarország az én hazám című komplex honismereti vetélkedő szakközépiskolai kategóriájában országos 4. helyén végzett Radics Alexandra, Sárközi Rebeka és Rácz Bernadett. A Díszcsomagoló verseny a Farsangi Kavalkád jegyében elnevezésű megméretésen országos 10. helyezést ért el Mészáros Adrienn, Nagy Vanda, Kovács Richárd.

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny szakközépiskolai kategória megyei 2. helyezettje lett Korvin Fanni, a szakgimnáziumnál 5. Kiss Anna. A Koháry István Megyei Történelemversenyen 5. helyen végzett Kalmár Zalán.

A Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny megyei fordulójában 3. helyezést szerzett Tóth Dorina, 5. lett Czigány Viktor, 8. Marosi Diána.

Az Országos Problémamegoldó Verseny regionális döntőjében a 4. helyen végzett a Blöszel Evelin, Halász Bianka, Iván Adorján alkotta csapat. A Magyar Irodalomtörténeti Társaság és az Ifjúsági Otthon felolvasóversenyén az I. kategóriában 2. helyezést szerzett Füleki Barbara, 3. lett és a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Iskolájának különdíját vehette át Molnár Blanka. A II. kategóriában 2. helyen végzett Danka Réka.

A Katona József-napok felolvasóversenyén az I. kategóriát megnyerte Molnár Blanka, őt követte a sorban Füleki Barbara. A II. kategóriában Danka Réka bizonyult a legjobbnak.

A Német nyelvi fordítási versenyen a II. kategóriában 7. helyezést ért el Fekete Heléna Lilla, a III. kategóriában 3. lett Csaja Georgina Szandra, 6. Gégény Barnabás, 7. Iván Adorján.

A sport terén is bizonyítottak a diákok. A súlyemelés +105 kilogramm kategóriájában megyei 1. helyezést ért el Balczer Róbert. Az országútikerékpár-verseny tíz kilométeres kategóriájában 2. helyezést, a tömegrajton 3. helyezést szerzett Kádár-Németh Kristóf. A leány floorball-diákolimpia megyei döntő V. és VI. korcsoportjában 2., az országos elődöntő V. korcsoportjában 3. helyezést, a VI. korcsoportban 4. helyezést szereztek az iskola diáklányai.

A Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyén a dobogó második fokára állhatott fel a Team Steiner csapata, Csóka Gábor György, Fekete Roland, Krista Ádám, Szabó János Dániel összeállításban.

A diákokat az alábbi tanárok készítették fel a versenyekre: Farkas Zoltánné, Kaszab Valéria, Kiss-Béres Beatrix, Jenei Szilvia, Balla Erzsébet, Czigléczkiné Ábel Márta, Molnár Andrea, dr. Kissné Szabó Anita, Lakner Mária Erika, Pulius Nóra, Majzik-Nagy Anette, Vajda Csaba, Tótok-Gubcsi Hajnalka, Bodor Angéla, Berki Judit, dr. Tóthné Halász Erzsébet, Demjén Rozália, Rindt Kiss Irén, Pekanov Tamás, Korsós Miklós, Milkovics György Márk, Verebélyi Zsolt, Steiner Marianna Csilla.

A baon.hu cikke, a fotót Sebestyén Hajnalka készítette