17. Országos Célnyelvi Civilizációs Verseny

2020-03-11 07:51:10
címke: verseny

A 2019/2020-as tanévben "Retro or nostalgia" mottóval került meghirdetésre a 17. Országos Célnyelvi Civilizációs Verseny.

Az országos megmérettetésre 2020. február 28-án került sor Győrött. A verseny témája ezúttal az 1970-es, 80-as és 90-es évek az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában volt. Történelem, politika, irodalom, zene, filmművészet, divat, korszakot meghatározó tudósok, művészek – mindezek részét képezték a felkészülésnek és a versenynek. Ezen kívül egy, a korszakot bemutató előadást is össze kellett állítani a versenyzőknek. Iskolánk 12.a osztályos csapata "Saturday Night Fever" címmel egy korabeli amerikai család egy estéjét jelenítette meg színpadi keretek között.

Szűcs Panna, Keskin Milán Mehmet és Nagy Alex kiváló eredményt értek el a versenyen, megszerezték az összesített 2. helyet. A csapatot Máténé Varga Gabriella tanárnő készítette fel a versenyre.

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez, a szép eredményhez!

 

„Szép magyar beszéd” verseny

2020-02-27 06:51:10
címke: verseny

Idén két tanulónk képviselte iskolánkat a Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép magyar beszéd” verseny Bács-Kiskun megyei fordulóján 2020. február 18-án. Gyenes Anikó (12.c) első helyezésével továbbjutott az április 17-19. között Győrben megrendezésre kerülő országos döntőbe. Felkészítő tanára: Kónya Edit Julianna tanárnő. Danka Réka (12.a) a megyei fordulóban harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanára: Szentgyörgyi Tünde tanárnő.

Gratulálunk az elért szép eredményhez és jó felkészülést kívánunk a döntőre!

 

STAT WARS VI. „Mindennapi statisztikák”

2020-02-27 06:55:10
címke: verseny

2020. február 20-án a Központi Statisztikai Hivatal STAT WARS VI. „Mindennapi statisztikák” versenyének budapesti döntőjében iskolánkat a Birodalmi Lépegetők csapata képviselte. Az induló 146 csapatból két online forduló után 10 mérkőzött meg a döntőben. Diákjaink: Darabos Doroti, Murár Krisztina, Szipli Hanna, Urbán László Dániel (10.a), akik a 8. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk: Balla Erzsébet tanárnő.

A szép eredményhez gratulálunk!

 

„Egy nap a logisztika körül”

2020-02-27 06:51:10
címke: verseny

Diákjaink 2020. január 24-25-én ismét részt vettek az „Egy nap a logisztika körül” című versenyen, amelyet a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán rendeztek. A több mint 70 résztvevő 3 fős csapatokban versenyzett. Nemcsak a szakmai tudásukat mérhették össze a diákok, hanem játékos, ügyességi feladatok megoldásában is jeleskedhettek. Iskolánk csapata, a New IlLOGal kiemelkedő eredményt, 1. helyezést ért el. Csapattagok: Bogáromi Bence, Pásztor Dénes és Provics Vivien (2/14). Felkészítő tanáraik: Kaszab Valéria és Kiss-Béres Beatrix tanárnők.

Gratulálunk a csodás eredményhez!

 

STAT WARS VI.

2020-01-23 10:55:13
címke: verseny

A Központi Statisztikai Hivatal STAT WARS VI. "Mindennapi statisztikák" címmel meghirdetett országos statisztikai versenyen, a beérkezett első két forduló eredményeinek összesítése alapján iskolánk csapata, a Birodalmi Lépegetők bekerült a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe, amelyen a legjobb tíz csapat vesz részt 2020. február 20-án. A csapat tagjai: Darabos Doroti, Murár Krisztina, Szipli Hanna, Urbán László Dániel. Felkészítő tanáruk: Balla Erzsébet. A szép eredményhez gratulálunk!

 

Implom József helyesírási verseny siker

2020-01-21 11:20:44
címke: verseny

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Bács-Kiskun megyei fordulójának házigazdája 2020. január 16-án a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium volt. A megmérettetésen Fekete Heléna Lilla (11.b) a szakgimnáziumi kategóriában első helyezést ért el. Így a közel harmincéves múltra visszatekintő verseny Kárpát-medencei döntőjén ő képviseli majd intézményünket. Felkészítő tanára Szentgyörgyi Tünde volt. Gratulálunk a sikerhez!

 

"Szép magyar beszéd" verseny

2019-05-17 22:50:07
címke: verseny

A Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép magyar beszéd” verseny 54. Kárpát-medencei döntőjére 2019. április 26-27-28-án Győrben a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban és a Városházán került sor. A versenyen 150 középiskolás tanuló vett részt, közülük 30-an a határon túlról érkeztek. A szabadon választott és a kötelező szöveg előadásán túl a tanulóknak egy „Beszélni nehéz!” írásbeli feladat megoldásával kellett számot adniuk tudásukról. A 12 tagú zsűri három bizottságában értékelte az indulókat Balázs Géza, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, Szakonyi Károly Kossuth-díjas író és Minya Károly főiskolai tanár elnökletével.

A szakképző iskolák kategóriájában a versenyen legjobb teljesítményt nyújtó 10 diák nyert Kazinczy-érmet, köztük iskolánkból Molnár Blanka (10.b).

Felkészítő tanára Szentgyörgyi Tünde volt.

Gratulálunk a sikerhez!

 

Ágazati és Ágazaton kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenye

2019-05-17 23:55:49
címke: verseny

Szakképző intézmény lévén az országos versenyek közül számunkra ebben a tanévben is kiemelkedik a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által szervezett Ágazati és Ágazaton kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenye (ÁSZÉV).

Két végzős tanulónk Kereskedelem ismeretek vizsgatárgyban a verseny országos döntőjébe jutott, amelyen Kiss Anna (12.c) országos 4., Czégány Lili (12.c) pedig 11. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Czigléczkiné Ábel Márta tanárnő.

A szép eredményhez gratulálunk!

 

Célnyelvi Civilizációs Verseny

2019-04-06 13:32:39
címke: verseny

“A picture with a smile - and perhaps, a tear”: ezt a mottót választotta iskolánk csapata a 16. Országos Célnyelvi Civilizációs Versenyre történő felkészüléskor.

Az országos megmérettetésre 2019. március 30-án került sor Székesfehérváron. A verseny témája a ’Silent Decades’ az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában volt. Történelem, politika, irodalom, zene, film- és képzőművészet – mindezek részét képezték a felkészülésnek és a versenynek. Ezen kívül egy, a korszakot bemutató előadást is össze kellett állítani a versenyzőknek.

Szűcs Panna, Keskin Milán Mehmet, Nagy Alex és Orbán Bence (11.a) kiváló eredményt értek el a versenyen, megszerezték az összesített 4. helyet. A csapatot Máténé Varga Gabriella tanárnő készítette fel a versenyre. Szűcs Panna ezen kívül megkapta a zsűri elismerő oklevelét a legjobb színpadi előadásért.

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez!

 

Színjátszó sikerek

2019-03-30 10:16:31

Iskolánk színjátszó csoportja 2019. márciusában színjáték művészeti ágban vett részt a XIII. Kecskemét Fringe Művészeti Fesztiválon, amely alkotó fiataloknak szólt. Tanulóink GKS 12 csoportja a rendezvénysorozat önálló művészeti programjában, a XXX. ODE Dél-alföldi Regionális Diákszínjátszó Találkozón való sikeres szereplésért EZÜST Minősítést kapott, továbbá Szűcs Panna (11.a) színészi munkájáért a zsűri KÜLÖNDÍJÁT érdemelte ki. A csoportt felkészítő tanára: Sárosi Gábor drámapedagógus.

Gratulálunk!

 

Informatika verseny

2019-03-30 10:16:31
címke: verseny

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, valamint a Szekszárdi I. Béla Gimnázium az idén ismét megrendezte a nemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt, 15. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt – Kovács Győző szellemében. A verseny lehetőséget biztosít az informatikát szerető diákok számára tehetségük kibontakoztatására, az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül. A versenyzők nyolc kategóriában küldhettek be pályaműveket. A versenyzők a saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhettek.

Mészáros Richárd (11.b) Játékprogramok – Középiskola kategóriában ért el 5. helyezést.

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

„Szép magyar beszéd” verseny

2019-02-28 12:40:06
címke: verseny

Péchy Blanka színművésznőnek 1960-ban tett alapítványa indította el a Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép magyar beszéd” versenyt, amely az évtizedek során országos versennyé vált. Az idei tanévben a verseny megyei döntőjére 2019. február 21. napján a Kecskeméti Református Gimnáziumban került sor, ahol iskolánkból Molnár Blanka (10.b) első, Gyenes Anikó (11.c) harmadik helyezést ért el.

Felkészítő tanáraik Szentgyörgyi Tünde és Kónya Edit Julianna voltak.

Molnár Blanka az áprilisban megrendezésre kerülő országos versenyen képviseli majd intézményünket.

Gratulálunk az eredményhez!

 

Próza-felolvasóverseny a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2019-02-21 07:07:59
címke: verseny

A Katona József Társaság a Magyar Kultúra Napja alkalmából felolvasóversenyt hirdetett meg „Messzeringó gyermekkorom világa” címmel. A diákok magyar költők, írók gyermek- és ifjúkoráról szóló levelekből, naplókból, visszaemlékezésekből választhattak szövegeket. A versenyre 2019. január 28-án a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban került sor, ahol 35 diák mérte össze tudását.

A 10-12. osztályosok kategóriájában Danka Réka, iskolánk 11. a osztályos tanulója 4. helyezést ért el. Felkészítő tanára Szentgyörgyi Tünde volt.

Gratulálunk az eredményhez!

 

Megyei történelem verseny

2019-02-19 08:30:27
címke: verseny

2019. február 8-án rendezte meg a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a megyei történelem versenyt a szakgimnazisták számára. A versenyen 34 csapat indult, a döntőben 14 iskola mérte össze tudását. A Gróf Károlyi Sándor Szakgimnázium csapatai remekeltek, az első és második helyezést is iskolánk diákjai szerezték meg.

1. helyezett csapat tagjai: Danka Róbert, Erdei Gergő, Oláh Dávid 11.b osztályos tanulók lettek.

2. helyezett csapat tagjai: Koncz Évi, Krista Ádám, Nagy Alex 11.a osztályos tanulók.

Felkészítő tanáruk Vajda Csaba volt.

Gratulálunk a szép sikerhez!

 

Országosan is a legjobbak között szerepeltek a Gróf Károlyi iskola tanulói

2018-05-04 11:10:21
címke: siker | verseny

Az elmúlt hetekben egymást érték az országos, megyei és regionális sikerek a Gróf Károlyi középiskolában. A történelmi, a matematikaversenyektől kezdve a logisztikán és sporton át a katasztrófavédelmi versenyig mindenhol szépen helytálltak a diákok.

A magyar kultúra napja - felolvasóverseny

2018-01-30 22:15:10
címke: verseny

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja és a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon felolvasóversenyt hirdetett meg a magyar kultúra napja alkalmából. A téma: Társasági élet a reformkortól a romantikán át a szecesszió koráig. A reformkor nagyjaitól a 20. század elejéig a korszakhoz kapcsolódó írók, költők, zeneszerzők, képző-, ipar- és építőművészek prózai írásaiból, naplójából, leveleiből kellett készülniük a versenyző diákoknak.

Iskolánk tanulói ismét szép eredményeket értek el a megmérettetésen:

1. kategória:

  • II. helyezés: Füleki Barbara (9.b)
  • III. helyezés és a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Iskolájának különdíja: Molnár Blanka (9.b)

2. kategória

  • II. helyezés: Danka Réka (10.a)

Felkészítő tanár: Berki Judit

Gratulálunk!

Implom József Helyesírási Verseny

2018-01-14 08:16:01
címke: verseny

Az Implom József Helyesírási Verseny megyei fordulóján ismét szép sikereket értek el diákjaink.

Szakközépiskolai kategória: Korvin Fanni (10.2) 2. helyezés

(felkészítő tanár: Tótok-Gubcsi Hajnalka)

Szakgimnáziumi kategória: Kiss Anna (11.c) 5. helyezés

(felkészítő tanár: Berki Judit)

Gratulálunk!

Történelem háziverseny, döntő

2017-12-02 18:09:25

Az iskolánkban december 1-jén rendezett történelem háziverseny döntőjében újra nagyon színvonalas prezentációkat láthatott a zsűri.

Eredmények:

Történelem háziverseny

2017-11-25 18:39:20
címke: meghívó | verseny

Tisztelt döntőbe jutott csapatok!

Tájékoztatlak Titeket, hogy a történelem háziverseny döntőjét, december 1-jén rendezzük meg iskolánk Nagyelőadójában 10 órai kezdettel. Addig is további jó felkészülést!

a Szervezőség

Katona József Napok felolvasóverseny

2017-11-25 18:09:20
címke: verseny

November 20-án hétfőn rendezték meg a Katona József Napok diákrendezvényét a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A találkozó keretében került sor a kecskeméti és Kecskemét környéki diákok számára meghirdetett felolvasóversenyre "Vallomások Kecskemétről" címmel. Az iskolánkból nevezett három tanuló kiemelkedően szép eredményt ért el:

1. kategória:

I. helyezés Molnár Blanka (9.b)

II. helyezés Füleki Barbara (9.b)

2. kategória:

I. helyezés: Danka Réka (10.a)

Felkészítő tanár: Berki Judit

Gratulálunk!

1 2